Bouw

Chiro Spirit Heverlee bouwt nieuwe lokalen!

Waarom?

Omdat Chiro beleven belangrijk is en dit het best kan met een goede lokalenruimte, proper sanitair en een degelijk materiaalkot. Maar ook omdat wij onze lokalen aan andere groepen te huur willen aanbieden, bouwen wij een sanitaire blok met extra opbergruimte en lokalen.

Het gebouw zal 12m lang en 6m breed zijn (= 72m²) en bovenop het gelijkvloers ook een verdieping tellen. Het gebouw wordt gevormd door drie traversen van telkens 4m x 6m. Het geraamte van het gebouw zal bestaan uit een staalstructuur. De betonnen vloer wordt later volgens sanitaire noden bekleed met tegels. Stevige houten balken dragen de vloer van de verdieping. Een eenvoudig hellend dak van gelakt staal zorgt ervoor dat het regenwater allemaal langs de achterkant van het gebouw wegloopt (zie illustraties ruwbouw). Op het gelijkvloers van de sanitaire blok vinden we een grote materiaalruimte, douches, een omkleedruimte, een wasplaats, een trap en toiletten (zie plan gelijkvloers). De materiaalruimte wordt voorzien van een extra brede deur om het materiaal gemakkelijk naar binnen en naar buiten te kunnen dragen. Voor de douches kozen we voor het concept ‘voetbaldouches’: 6 douchekoppen worden aan de muur bevestigd in een betegelde ruimte met twee afvoerputjes. Er zijn 5 wc’s voorzien, waarvan één voor mensen met een handicap. De verdieping bestaat uit een groot, multifunctioneel lokaal (8×6 m) en een kleiner, afgesloten lokaal (4×6 m). Om conform te zijn met de brandregelgeving wordt aan de buitenkant een noodtrap voorzien (zie plan eerste verdieping). De buitenwanden zijn bekleed met houten panelen. Om overdekte buitenruimte te creëren, zijn we van plan om een stevig zeil te spannen tussen de nieuwe sanitaire blok en het nabijgelegen bestaande lokaal.

Helpen?

Van 14/09 tot 18/09 halen we ons gereedschap weer boven om ons lokaal verder af te krijgen. Iedereen met handige handjes, schuurpapier of plamuurmessen, grappige mopjes, lekkere verwennerijtjes of een toffe snoet is welkom op het Wezenplein om ons te vergezellen!

Voor andere bouwmomenten, houd deze pagina en uw mailbox goed in het oog!